МЕНЮ










12 серпень 2011 - 12:29

Наше борошно - найкраще


Програма «Купуй кіровоградське» спрямована не лише на забезпечення ринку товарами місцевого виробництва, а й на широку популяризацію товарів та послуг серед населення області на внутрішньому ринку України. До переліку учасників програми входить і Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №2. Директор підприємства Дмитро Делістіянов переконаний, що участь у програмі дозволить комбінату наростити обсяги виробництва продукції та розширити співпрацю з сільгоспвиробниками.

– На жаль, деякі фермерські господарства просто не володіють інформацією, що наш комбінат приймає пшеницю на переробку та реалізовує борошно трьох сортів, – зазначає Дмитро Миколайович. – Зараз ми уклали договори з хлібопекарськими підприємствами області, але все ж таки діяльність підприємства – це, в основному, переробка. Співпрацюємо з виробниками на давальницьких засадах – вони нам зерно на переробку, ми – виготовляємо борошно. Підприємство здатне переробити до 250 тонн борошна на добу. А продукцію нашу можна упізнати за логотипом на мішках та пакетах. Тож нехай покупці у торговельній мережі Кіровограда та області звертають на це увагу. Якість та помірні ціни гарантуємо.

У цеху зберігання та фасування продукції жінки-робітниці фасують борошно у пакети по три кілограми. За день можуть розфасувати до тонни продукції. Тут же автокаром доставляють лантухи з борошном на автоматизовану лінію для подальшого транспортування. Продукція відвантажується у спеціалізовані борошновози, є можливість для відвантаження вагонами.

Але всьому цьому «борошняному» царству передує прискіплива робота працівниць лабораторії. Завідуюча лабораторією Наталія Каналуш розповіла, що підпорядкований їй підрозділ визначає клас зерна, натуру, вологість – словом усі показники якості. Також лабораторія визначає й якість продукції, так би мовити, на виході.

А ще у селі Шостаківці Кіровоградського району є підпорядковане комбінату хлібоприймальне підприємство, де є можливість для прийому та зберігання олійних, зернових та зернобобових культур. Головний інженер КХП №2 Віктор Гурін розповів про цикл зберігання продукції, а саме очищення, сушіння, сепарацію, вентиляцію тощо. У минулому місяці завершили відвантаження насіння соняшнику корпорації «Креатив».

На елеваторі комбінату зберігається зерно державного резерву. За нарядами держрезерву через певний проміжок часу комбінат має право переробляти зерно, а виготовлене борошно відпускати хлібопекарським підприємствам.

Подібних підприємств в області більше немає. Але економічна криза боляче вдарила по виробничникам. Також достатньо дошкуляють тендерні процедури, в яких підприємство фінансово не спроможне брати участь. Як державне підприємство, комбінат не має права закуповувати зерно, а працює лише на давальницьких засадах. Реалізація борошняної продукції на споживчому ринку – то для підприємства крапля у морі, адже його потужності достатньо великі. Хоча і цей напрямок діяльності не відкидається. При комбінаті працює спеціалізований магазин, де борошно можна придбати великими партіями. В основному він співпрацює з такими торговельними мережами, як «Візит», «Ятрань». На взаємовигідну співпрацю з супермаркетами особливо розраховувати не доводиться. Ті, хоч і декларують підтримку програмі «Купуй кіровоградське!», але при підписанні угод виставляють такі умови, що для виробника вони просто неприйнятні. Виходить, що мало підписати певний меморандум, декларацію, а треба його ще й дотримуватись, а відповідним контролюючим органам відслідковувати, чи не дискримінують потужні торговельні мережі місцевих виробників.



Додати коментарі:
Ім’я

E-mail

Домашня сторінка

sty02 sty12 sty01 sty13 sty08 sty07 sty09 sty05 sty00 sty06 



pgt 0.42189 сек. / запитів: 7 / sitemap / Copyright © "Вечiрня газета" 2001-2015
Всі матеріали, розміщенні на сайті "Вечірня газета", є власністю сайту.
Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання (hyperlink) на www.vechirka.com.ua