МЕНЮ










27 сiчень 2015 - 23:39

Продукти, які позбавляють нас енергії


Деякі продукти за певних обставин можуть виявитися енергетичними вампірами.

Американські дієтологи та фізіологи з університету Колорадо склали рейтинг продуктів, які за певних обставин висмоктують з нас життєву енергію.

1. Коньяк, гіркі настоянки на травах.
Зазвичай їх радять для бадьорості. Та це якщо випити за обідом, коли триває вироблення "денних" гормонів, з якими ці напої дружать та усіляко один одного підтримують.

А ось якщо випити перед сном, ефект буде зворотним. Міцний алкоголь погано взаємодіє з гормоном сну мелатоніном: викликає сонливість, проте заважає відпочинку. Нічний сон навіть після невеликої кількості міцного спиртного буде глибоким, але неповноцінним, мозку не вистачатиме кисню (адже коньяк спочатку розширює, а потім звужує судини).

Якщо ви хочете розслабитися за вечерею, краще випити бокал червоного сухого вина та закусити сиром. У вині міститься антиоксидант ресверол, який допомагає зняти напругу та спазми судин, а в сирі – амінокислота триптофан, яка полегшує засипання.

2. Солодощі.
Вони швидко підвищують рівень глюкози в організмі, який потім стрімко падає. При цьому людина відчуває занепад сил. Саме тому, якщо ви втомилися та бажаєте перекусити, краще обійтися без солодкого та булочок. Краще з’їсти шматочок чорного або зернового хліба з оливковою олією (до речі, це найшвидший спосіб втамувати голод). Якщо попереду важкий день і потрібно бути зосередженим до вечора, не пийте каву та чай з цукром – краще з медом (у ньому – "довгограючі" вуглеводи, які підтримають енергетичний баланс).

3. М’ясо індички.
Виявляється, у цьому корисному та дуже дієтичному м’ясі є протеїни, які мають релаксуючий, тобто розслабляючий ефект. Та грудинка, яку з’їли під час обіду, може викликати напад сонливості та занепад сил. Отже, краще готувати індичку на вечерю – перед нічним сном її властивості стануть у нагоді.

4. Продукти з борошна.
Вони, як і солодощі, призводять до стрибків рівня глюкози в крові. До того ж, продукти з клейковиною (з борошна м’яких сортів та крохмалисті) "розбухають" у шлунку, завдяки чому ми відчуваємо важкість, загальне розслаблення та хочемо прилягти хоча б на півгодинки.

5. Смажена їжа.
Важче і довше за все перетравлюється підсмажена шкірка. Організм змушений витрачати на її "перемелення" у шлунку занадто багато енергії.




Додати коментарі:
Ім’я

E-mail

Домашня сторінка

sty02 sty12 sty01 sty13 sty08 sty07 sty09 sty05 sty00 sty06 



pgt 0.41538 сек. / запитів: 7 / sitemap / Copyright © "Вечiрня газета" 2001-2015
Всі матеріали, розміщенні на сайті "Вечірня газета", є власністю сайту.
Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання (hyperlink) на www.vechirka.com.ua