МЕНЮ










27 листопад 2015 - 11:36

З’їв рибу – отримав ботулізм


З цим захворюванням зараз перебуває на стаціонарному лікуванні 20-річний мешканець Долинської після вживання в’яленого окуня та піци.

12 листопада хворий звернувся до швидкої медичної допомоги із скаргами на розлад роботи шлунково-кишкового тракту та погіршення загального самопочуття, що з’явилися після вживання в’яленого окуня та піци. Як повідомив чоловік, ці продукти він придбав у селищі Новгородці: піцу – на місцевому базарі, в’ялену рибу – в магазині “Все до столу”. Від госпіталізації хворий відмовився. Але стан здоров’я погіршувався, і в суботу надвечір його доставили до Долинської ЦРЛ з попереднім діагнозом – гострий гастроентероколіт.

Перебіг захворювання лікарі визначають як легкий, пацієнту введена протиботуліністична сироватка. Однак він перебуває в реанімаційному відділенні, лікування триває.

Спеціалісти держсанепідслужби в Новгородківському районі перевіряють торговельні об’єкти, де були придбані риба та піца.

Як зазначила начальник відділу організації держсанепіднагляду головного управління Держсанепідслужби у Кіровоградській області лікар з гігієни харчування Кіровоградського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України Олена Черненко, найімовірнішим продуктом зараження чоловіка є в’ялена риба, особливо якщо вона не промислового, а домашнього виготовлення.

Тим часом лікування ботулізму виливається в чималу копійку, оскільки лише протиботуліністична сироватка (яку, до речі, не так просто купити – родичам хворого вдалося її придбати в Одесі) коштує кілька тисяч гривень. Без введення цього препарату одужання завжди дуже проблематичне.




Додати коментарі:
Ім’я

E-mail

Домашня сторінка

sty02 sty12 sty01 sty13 sty08 sty07 sty09 sty05 sty00 sty06 



pgt 0.39588 сек. / запитів: 7 / sitemap / Copyright © "Вечiрня газета" 2001-2015
Всі матеріали, розміщенні на сайті "Вечірня газета", є власністю сайту.
Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання (hyperlink) на www.vechirka.com.ua